Fonduri Europene pe Măsura 141 – Depunerea cererii de finanțare la APDRP

După ce ai primit vestea cea bună că proiectul ți-a fost selectat pentru finanțare și ai semnat luarea la cunoștința la DGDR, prima grijă a fost să te autorizezi cît mai repede (citește pașii pentru autorizare PFA sau Întreprindere Individuală).

Acum urmează să strângi actele necesare pentru depunerea cererii de finanțare la APDRP în calitate de persoană juridică (firmă). Ai nevoie de următoarele:

1. Cazier judiciar. Se obține de la Inspectoratul Județean de Poliție(pentru Cluj: Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj – Str. Traian nr.27). Ai nevoie de:

 • Cerere tip. O găsești la Poliție sau poți să o descarci de aici.
 • Carte de identitate
 • Timbru fiscal în valoare de 2 RON cumpărat de la Poșta.
 • Taxa 10 RON achitată la Trezoreria din cadrul Poliției.

2. Cazier Fiscal. Se obține de la Finanțe pe baza Certificatului de Înregistrare a firmei.

3. Adeverință cu contul din bancă. Fiecare firmă trebuie să aibă un cont în bancă, deci va trebui sa-ți deschizi și tu unul pentru noua ta firmă. După ce l-ai deschis ceri o adeverință în care să apară numărul de cont cu specificarea pentru finanțare europeana pe masura 141. În acest cont îți vor fi virați banii.

4. Paginile 1 și 3 din Cererea de finanțare. La depunerea proiectului la DGDR nu erai autorizat și ai completat Cererea de finanțare în numele tău. Acum trebuie să rescrii paginile 1 și 3 cu datele firmei. După modificarea cererii în format electronic, poți scoate la imprimantă, dar ia cu tine și documentul electronic în caz că trebuie să modifici ceva la fața locului.

5. Stampila firmei

Cu toate acestea mergi la APDRP (pentru Cluj: OJPDRP Cluj – Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 47) pentru a depune cererea de finanțare. Când cererea ți-a fost acceptată vei fi anunțat telefonic să te prezinți pentru a semna Decizia de Finanțare.

This entry was posted in Fonduri Europene pentru apicultură. Bookmark the permalink.

16 Responses to Fonduri Europene pe Măsura 141 – Depunerea cererii de finanțare la APDRP

 1. barnat iulian says:

  cati stupi trebuie sa ai ca sa primesti fonduri europene

 2. dan says:

  Cazierul judiciar se elibereaza mai nou pentru pfa? Cel putin asa am auzit ca s-au schimbat regulile

 3. marius says:

  mi sa aprobat masura 141. acuma sant an demers cu actele. an cat timp intra banii, ca am anteles de la unii ca au venit si an 6 luni. si apropo cu garda financiara, daca ami tine evidenta un contabil, si vin la mine an control, ai indrum la contabil, sau tre sa am si eu o evidenta?

  • Mihai Rus says:

   Daca ai PFA sau Intreprindere Individuala, contabilitatea ar trebui sa ti-o tii singur in partida simpla. Ajutorul unui contabil e binevenit, dar actele trebuie sa ramana la tine.

 4. rusei says:

  pana cand se mai pot depune dosare pentru accesare fonduri pentru apicultura

 5. anamaria285 says:

  Multumesc mult pt efortul tau in primul rand de a pune in pagina foarte multe informatii pretioase legate de masura 141. Mi-au fost de mare ajutor!
  Daca intru cu 18 stupi si cu animale, vaci, de exemplu -la sfarsitul celor 3 ani trebuie sa am si mai multe vaci sau inmultesc numai stupii?

  • Mihai Rus says:

   In ghid nu specifica din ce trebuie sa cresti cu inca 3 UDE. Poti sa renunti la vaci si sa faci mai multi stupi, sau poti sa mentii vacile si sa te inmultesti doar din stupi. Asta trebuie sa discuti cu cel care face proiectul si sa-i spui ce vrei sa inmultesti.

 6. bene teodor says:

  Ma bucur ca esti informat !
  Am vorbit si fata la fata.
  Sunt curios daca stii cand intra bani, daca am semnat cererea de finantare in primavara asta cam prin 4 aprilie?
  Am vorbit ca o sa vin sa cumpar cutie jentar dar nu am mai venit ca asa a fost treaba.

 7. daniel florin says:

  as vrea sa va intreb,daca vreau sami deschid o spalatorie auto primesc fonduri nerambursabile?

 8. marius says:

  buna ziua, detin 40 f. albine , ma poate ajuta cineva sà obtin f europene, contra cost , Tel 0721301713

 9. marius says:

  buna ziua, detin 40 f. albine , ma poate ajuta cineva sà obtin f europene, contra cost , Tel 0721301713 sunt din jud ialomita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>