Masura 141 – modificari 2012 – acte achizitie marfa

In anul acesta s-a adus o modificare foarte importanta la actele necesare pentru inscrierea la masura 141 – ultima sesiune incepe in 15 mai la Cluj.

Nu mai este nevoie doar de certificat de producator ci si de acte care sa ateste vanzarea de miere (sau alte marfuri daca 141 se face nu doar pe stupi). Aceste documente se numesc Borderou de achizitie marfa si Dispozitie de plata. Ambele se gasesc in librarii.

Data limita trecuta pe borderoul de achizitii ce trebuie sa-l prezentati este 14 mai in cazul Cluj. Nu stiu cand incep sesiunile in alte judete din tara dar in Cluj incepe in 15 mai.

Cantitatea de miere ar trebui sa fie macar 20kg, dar grija mare – suma astfel castigata trebuie sa acopere toate cheltuielile fermei in anul 0 (considerat in acest caz 2012) pentru ca alfel proiectul de afaceri facut din start nu apare viabil el avand mai multe cheltuieli decat venituri.

Daca sunteti inscris in cursa pentru masura 141 din aceasta sesiune, mai aveti 4 zile sa rezolvati cu aceste acte. Mergeti la un prieten care are 141 si PFA pe apicultura si rugati-l sa va cumpere cantitatea de miere. Motivul pe care il poate introduce el in contabilitate este cumparare hrana albine. Bineinteles puteti merge si la unul din marii procesatori de miere care si ei dau astfel de acte, insa timpul e foarte scurt si poate nu reusiti sa ajungeti.

Multa bafta.

This entry was posted in Fonduri Europene pentru apicultură. Bookmark the permalink.

25 Responses to Masura 141 – modificari 2012 – acte achizitie marfa

 1. stancu says:

  salut am si eu o rugaminte puteti sa-mi spuneti pana cand se depun dosarele pe masura 141 ,am toate actele dar am o problema am scos certificat de producator luna acesta pe pe 17.05.2012 iar cei din jud Olt mi-au zis k nu mai pot face nimic pt k trebuia scos pana pe 14.05.2012.rog raspundeti

 2. ioan says:

  doar tampenia asta mai lipsea,ma intreb,oare cei care impun aceste conditii sunt dusmani declarati ai celor care muncesc cu adevarat in agricultura de subzistenta,nici unde nu exista minte mai bolnava ca la cei ce ne reprezinta in acest zis parlament!

 3. veronicadinu says:

  si la noi in d-ta este la fel trebuia scos pana la data de 14 eu il am cu data de 18 si nu stiu daca mai are rost sa-l mai depun

 4. Lucica says:

  Buna, ma intereseaza daca mai este in toamna sesiunea a doua pentru masura 141 si pana in ce data trebuie depus dosarul…, va multumesc astept raspuns.

 5. valentin says:

  in toamna se mai fac depuneri pentru aceasta masura?

 6. Oana says:

  Am auzit ca mai exista o sesiune pentru fonduri pentru apicultori. Stiti cumva unde gasesc informatii despre asta? Se poate incadra activitatea si in alta masura in afara de 141?

  • Mihai Rus says:

   OJCA- acolo e sursa de informatii. Acolo va puteti face si proiectul cu un consultant. Se poate face si masura 112 dar acolo aveti nevoie de mai multi stupi.

 7. Dinulescu Florin says:

  Stie cineva daca masura 141 se mai aplica si la anu 2013?

 8. Razvan says:

  Stie cineva daca masura 141 se mai aplica si la anu 2013?

  Multumesc!!

 9. angelica says:

  Buna!se mai pot baga dosare pe masura 141 pana la sfarsitul lui decembrie 2012?si dak ne puteti spune daca se mai fac si pentru anul viitor 2013.multumesc.

 10. HERMAN says:

  care este numarul minim de stupi de la care poti accesa un fond de agricultura? si daca imi mai poti oferi si alte detalii in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene pentru apicultura, documente necesare.
  mersi!!!!!!!!!

 11. tanase daniel says:

  buna seara. spuneti-mi si mie pe anul 2012 cand se mai baga dosarele pt subventia apicola si ce acte trebui facute ca eu am stupi de cva vreme dar am lucrat p afara , multumesc anticipat

 12. mos martin says:

  stie cineva lista dosarelor aprobate iunie 2012 apicultura masura 141 ?

 13. marius says:

  in anul 2013 mai este valabila masura 141

 14. marius says:

  si pentru grupa 2 cati stupi sunt necesari
  multumesc

 15. tase says:

  Acesti reprezentanti ai apiculturii ar trebui sa fie constienti ca-si taie creanga de sub picioare.Eu unul in felul acesta ma dezamorsez privind accesarea masurii 141.Cum pot fi eu ca incepator incurajat cand din prima zi discutam de carnet de producator cand eu ma lupt cu imputernicirea familiilor, cumparand si stimuland la greu tinand cont de anul secetos prin care trecem plus procurarea restului de utilaje necesare.Cred ca fiecare stupar vine la inscriere cu un nr de fam mai slabe dornic de inscriere!!!!!!!!!!!!!Asa ca macar 2-3 ani sa fie lasat sa ste pe picioarele lui si dupa care vb de vanzare……..Oare acei oameni decizitionali nu au trecut prin asa ceva????????

 16. apostol ionut says:

  buna seara.ami cer scuze,ma poate ajuta si p mine cineva an legatura cu documentele necesare pt 141,sunt ancepator.cati stupi ati trebuiesc???

 17. stan ion says:

  masura 141 in loc sa te ajute sa faci stupi mai mult te ingradeste Ci te hirtii doamne parca iti da bani sa cumperi o insula

 18. florin says:

  stie cineva cand se afiseaza liste cu dosarele aprobate masura 141 din 2012 sesiunea iunie? fac in mai 1 an de cand am depus dosaru si nu am primit nici un rezultat?

 19. MARYAN says:

  ptr. 141 trebuie 28 de stupi

 20. Vlad says:

  Salut,

  E foarte ciudata rularea PFA la 141. Am inforamatii din multe parti (nimic clar) cu referire la actele necesare d.p.d.v. financiar. Eu de exemplu nu am vandut miere in anii 0, 1 si 2, ducandu-mi ferma spre dezvoltare din surse proprii. Nu am facut pastoral si productia efectiva s-a consumat prin hranirea familiilor in iernat. Este corect ca nu respect asa planul de afacer. Acum pun cererea ptr transa a III-a. Multa umblatura, bani si nervi din cauza sistemului roman.

  Eu am cumparat cu facura iar o sa vand la fel la centre miere. Operatiile inregistrate in Registrul Jurnal (cred ca e destul de explicit ptr operatiile facute). Daca la control nu o sa fie bine mergem cu Dumnezeu inainte. Nimeni nu stie nimic clar si concret referitor la acte.

  Si sustin afirmatiile facute de @tase mai sus.

 21. Lucia says:

  Our merchants have observed really expert and on the job solution from
  your own team with enrolling and certification procedure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>